Reglement

2023

Versie -

Reglement

Na het succes van vorig jaar, gaat Haemerke's Formule 1 Manager dit jaar weer van start. U bent manager van uw eigen Formule 1 team en beschikt over een budget van 80 miljoen euro en dit mag niet worden overschreden. Uw team bestaat uit:
- 2 rijders;
- 1 chassis en
- 1 motor.
Op basis van het budget en de waarde van elk teamonderdeel gaat u op zoek naar de ideale samenstelling van uw team. Van elk Formule 1 team mag u slechts 1 onderdeel voor uw team kiezen. Dus als u Coureur 1 opstelt van Ferrari, dan kunt u geen Ferrari rijder, chassis of motor meer kiezen. U mag wel de klantenversie kiezen van een ander team. Uw team kan bij elke race punten verdienen. Extra punten kunt u winnen met het goed beantwoorden van de extra vraag. Winnaar is diegene die aan het eind, na alle Grand Prix's, de meeste punten heeft vergaard. Bij eventuele gelijke stand beslist de barragevraag en vervolgens het aantal eerste plaatsen van uw rijders samen, vervolgens tweede plaatsen, etc...

Inschrijving is open.

Let op! de inschrijvingsdeadline is donderdag 2 maart 2023 (23.59u).
Klik hieronder op downloadsymbool.... en stuur je invulformulier compleet ingevuld naar aanmelding@haemerke.nl.

Aanmeldingsformulier

Op dit moment hebben zich 13 deelnemers ingeschreven.

Het spel bestaat uit 23 Formule 1 races . Het budget van uw team is 80 miljoen euro en dit mag niet worden overschreden.
Tijdens het Grand Prix seizoen kunt u niet van rijders verwisselen. Wordt een rijder in het team vervangen, dan zal de vervanger uw rijder zijn. Deze ontvangt automatisch de punten van zijn voorganger.
Voor de coureurs zijn er punten te verdienen zowel in de kwalificatie als de race.

Kwalificatie
Tijdens de kwalificatietraining krijgen de eerste 10 rijders punten. De eerste plaats (pole-position) is goed voor 10 punten, de 2e voor 9 punten enz.
De sprintraces zijn de kwalificatie. De kwalificatie van de sprintraces worden niet meegerekend.

Race
Tijdens de officiële wedstrijd ontvangt de winnaar 24 punten, de 2e plaats 23 punten enz. De coureur dient de wedstrijd wel uit te rijden. Uitvallers krijgen geen punten, behalve als de FIA de coureur klasseert.
De officiële WK-punten die coureurs per GP verdienen worden eveneens aan het puntentotaal van uw team toegevoegd (ook indien de coureur de wedstrijd niet heeft uitgereden, maar wel door de FIA wordt geklasseerd). De officiële WK-punten zijn 25 punten (1e plaats), 18 punten (2e plaats), 15 punten (3e plaats), 12 punten (4e plaats), 10 punten (5e plaats), 8 punten (6e plaats), 6 punten (7e plaats), 4 punten (8e plaats), 2 punten (9e plaats) en 1 punt (10e plaats).

Strafpunten
Indien een van de door u gekozen rijders als eerste de wedstrijd verlaat krijgt u 10 strafpunten. De 2e uitvaller krijgt 9 strafpunten enz. Indien er meer dan 10 uitvallers zijn dan krijgt de 11e en ieder volgende uitvaller ook 1 punt aftrek. Indien er meerdere coureurs tegelijkertijd uitvallen krijgen alle rijders hetzelfde aantal strafpunten. Dus wanneer bijvoorbeeld de wedstrijd begint met een crash waarbij drie rijders zijn betrokken krijgen alle drie de rijders 10 strafpunten. De volgende uitvaller krijgt dan weer 7 strafpunten als 4e uitvaller enz.

Diskwalificatie
Indien een coureur of team wordt gediskwalificeerd door de FIA, zal deze 10 strafpunten krijgen en de eventuele punten die zijn vergaard verliezen van de betreffende race.

Motor
De positie van de twee coureurs in de officiële einduitslag van het winnende chassis bepaalt de punten voor het chassis. Bijvoorbeeld het winnende chassis is van Mercedes GP en de twee coureurs van dit chassis behalen een 1e en een 4e plaats. De puntenverdeling is dan als volgt: uw team ontvangt 24 punten voor de 1e en 21 punten voor de 4e plaats, enz. Let wel, de rijder dient de wedstrijd uit te rijden om voor punten in aanmerking te komen, maar krijgt wel de punten als deze wordt geklasseerd door de FIA.

Chassis
De puntentoekenning voor de motor vindt plaats op basis van de snelste rondetijd tijdens de officiële wedstrijd. De positie van de coureurs met betreffende motor leveren ook hier weer de punten op. Bijvoorbeeld de motor van Renault heeft de snelste rondetijd gereden en de tweede coureur klokte een derde tijd. De puntenverdeling is dan als volgt: 24 punten voor snelste tijd en 22 punten voor de 3e plek, enz. Een rijder hoeft de wedstrijd niet uit te rijden, maar hij dient wel minimaal 1 officiële rondetijd op de klok te hebben gezet.

Betrouwbaarheid
Na elke race wordt er een overzicht gemaakt hoeveel ronden de betreffende coureurs hebben verreden. Na elke race wordt bekeken wie tot dan toe het betrouwbaarst is geweest. De punten verdeling is als volgt 24 punten voor de nummer 1, 23 punten voor de nummer 2, etc...

Bonuspunten
Daarnaast kunt u voor de einduitslag extra bonuspunten verdienen met de vraag: Wie wordt er wereldkampioen? Een juist antwoord levert 50 extra punten op!

Barrage vraag
Bij een gelijke eindstand bepaalt de barragevraag: Hoeveel Grand Prix-wedstrijden zal de wereldkampioen winnen?, de einduitslag. Degene die het juiste antwoord geeft op deze vraag of het dichtst heeft benaderd zal dan tot winnaar worden uitgeroepen. Mocht dit nog geen winnaar opleveren dan wordt er gekeken naar het aantal eerste plaatsen van uw rijders samen, vervolgens tweede plaatsen, etc.....

FIA
De punten worden na elk raceweekend toegekend volgens de officiële informatie van de FIA, de overkoepelende Formule 1 organisatie. Mocht de FIA de uitslag op maandag na de race nog wijzigen dan wordt dit meegenomen in de puntentoekenning. Wijzigingen die later binnenkomen zullen niet meer worden verwerkt. Het behaalde aantal punten bepaalt uw positie in het klassement.


Deelname aan Haemerke's Formule 1 Manager is gratis