Nieuws - seizoen 2014

Grand Prix van Francorchamps
Team Shark weer kampioen van de Limbo Kart Cup

Francorchamps -

Vrijdag 19 November 2014, na een stop van 1 jaar, is er weer een wedstrijd in het kampioenschap van de Limbo Kart Cup. 1 Race, 1 Winnaar, 1 Kampioen en een race van 2 uur.
Weersverwachting op deze vrijdag, zonnig en kans op regen. En de regen kwam er, 15.00u verzamelde zich donkere wolken over het circuit waaruit een flinke plensbui kwam. Echter de race begon pas om 17.00u. Rond 15.20u was de regen over. Aangekomen op het circuit was er om 16.30 de briefing. Daar er een paar nieuwe teams present waren werden de regels uitgelegd. In deze briefing werd er ook geloot voor de startpositie. Als laatste kampioen mocht Team Shark als eerste het lootje trekken. Onverwachts en tot veel genoegen van de tegenstanders trok Haemerke de pole position uit de hoge hoed.
Wij gingen ons klaar maken voor de race. Een teamrace, waarbij minimaal 5 pitsstops moesten worden gemaakt, waaronder 1 keer tanken. Uiteindelijk werd iedereen om 17.20u naar zijn startplek gebracht, alwaar de race begon. Inmiddels was de zon lekker gaan schijnen en de baan was opgedroogd.
Stuub, die als eerste begon, had een goede start en behield positie 1. In zijn stint was het dringen. Mr. Chrono die na de start op positie 3 lag wist uiteindelijk op te klimmen naar positie 1. De pitsstops van Team Shark gingen goed. Na een klein anderhalf uur racen was de stand alsvolgt:
1. Team Shark, 91 ronden, snelste tijd 1:00.934;
2. Team Underdog, 90 ronden, snelste tijd 1:01.773;
3. Mr. Chrono, 90 ronden, snelste tijd 1:01.312;
4. B Kies, 88 ronden, snelste tijd 1:02.305;
5. Team Bougie, 87 ronden, snelste tijd 1:03.730;
6. Fast and Furious, 87 ronden, snelste tijd 1:01.790;
7. Team Yellow, 10 ronden, snelste tijd 1:02.819.

Uiteindelijk naar 2 uur valt de vlag en is Team Shark voor de 3e keer in het bestaan kampioen van de Limbo Kart Cup.
Alleen Team Bougie en Fast and Furious zijn nog gewisseld van positie.

De snelste tijd wordt door Team Shark op het einde ook nog sneller gezet en uiteindelijk werd dit 1:00.711. Mr. Chrono weet op het eind van de race uiteindelijk nog een 1:01.312 eruit te persen. Fast And Furious had uiteindelijk de derde snelste tijd met 1:01.481.

Na afloop van de race werd er op het circuit nog het podium ceremonie gehouden. Het was een leuke wedstrijd.
Na het karten zijn wij met het grootste gedeelte van de groep nog gaan eten bij Eddy in Jalhay. Dit heeft lekker gesmaakt.

Bijgevoegd een mooie reeks foto's van de wedstrijd met dank aan Ingo. Klik op de reeks en je wordt geleid naar het album. Foto's van deze race

Hopelijk volgend jaar weer zo'n 1 middag race. Een woord van dank gaat weer uit naar de organisatie. Bedankt.