Nieuws

Nieuws - seizoen 2012

Challenge Einduitslag
Haemerke wint challenge

Luik -

Haemerke heeft voor de 2e keer de Limbo Challenge op zijn naam geschreven (70 punten). Achter hem op de 2e plaats volgt Stuub met 2 punten achterstand. Sjeng en Jake worden gezamenlijk derde (60 punten). De officiële beker moet Haemerke nog ontvangen van de organisatie. Als wij naar de teamprestatie kijken pakt Team Shark weer de 1-2 in het kampioenschap.

Grand prix van Luik
Haemerke wint GP van Luik

Luik -

Haemerke heeft de GP van Luik op zijn naam geschreven, 2e wordt Raffel en Stuub pakt plaats 3.
Een spannende ontknoping aan het eind van het seizoen. Stuub die als leider begint aan deze challenge. Haemerke die een achterstand heeft van 1 punt. Daar 2 punten achter staat Sjeng en daar weer 3 punten achter staat Jake. Op en top genoeg kans hebbers voor het kampioenschap.
De challenge begint met een battle. Stuub rijdt een battle met Raffel, Haemerke rijdt een battle met White. De organisatie legt het verder uit, maar iedereen moet het nog goed begrijpen wat de organisatie zag. We rijden eerst allemaal 2 ronden achter elkaar om de baan te verkennen. De baan is weer wat aangepast en heeft twee fly-overs gekregen. Daarna moet je weer de pits in rijden en beginnen Stuub en Raffel met de battle. Stuub moet proberen in 1 ronde tijd Raffel in te halen. Helaas is het hem niet gelukt om voorbij te komen. Even later begint Haemerke aan de battle. Hij moet proberen om White voorbij te komen. Een lastige tegenstander, maar voor de eerste bocht heeft Haemerke White te pakken. Na 1 ronde moet je meteen weer in de pits komen. De winnaars van de battles starten vooraan in de race en verliezers wachten 20 seconde op de grid alvorens zij mogen starten. De volgorde werd willekeurig bepaald. Raffel stond op pole en Haemerke starte als 3e. Na 1 ronde lag Haemerke voorop en ging de gemiddelde wedstrijdtime bepalen. Tevens zet Haemerke de snelste rondetijd van 0'36.075 neer. Dit was tot dan de 3e snelste tijd van de maand. Na 47 ronden wordt er afgevlagd en mag Haemerke deze wedstrijd op zijn naam zetten met een gemiddelde van 0'37.513.

Klik hier voor de complete tijdlijsten tabel.

Het seizoen is voorbij, volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen.


Challenge Buggy rijden
Stuub wint en pakt leiding in kampioenschap

Aarschot -

Stuub heeft op een mooie wijzen de koppositie van de Challenge gepakt door sterk te winnen met de challenge buggy rijden. Nou ja Buggy rijden, hij wint met het onderdeel quad rijden. Sjeng wordt 2e en The Rock wordt 3e.
Zaterdag ochtend vertrekken de deelnemers naar het Belgische Aarschot (achter Hasselt). Onderweg een beetje regen, maar de rest van de dag was het droog. Vandaag stond de challenge met een buggy rijden op programma. Natuurlijk moest er punten komen en dat vroeg de organisatie dan ook aan de quadmasters.be organisatie. Na onze regenpakken aan te hebben gedaan, klaar te staan voor de blurrie vertrekken wij met 3 buggy's. Het was een tourtocht door de blurrie en het was lekker nat. Wij genoten allemaal en reden achter de quad van de leiding aan. Na een kleine twee uur waren wij weer terug. Om toch punten te kunnen geven, had de leiding een klein parcourtje bedacht "rijden met een quad". Je moest de snelste tijd zetten voor het starten van je quad, dan om 4 pionnen heen slingeren en netjes in parkeren tussen de pionnen. Dan achteruit rijden terug naar de startplek. Raak je de pion krijg je 10 seconde strafpunten. Stuub was heer en meester in dit onderdeel en pakte de volle 15 punten. Haemerke daarentegen had niet geweldig. Volgens de organisatie van de quads had hij geen pion geraakt, maar bij de einduitslag blijkt dat hij wel een pion had geraakt. Tevens het schakelen met de quad ging niet zoals hij dit wilde. Helaas zakt Haemerke van de gedeelde eerste positie naar de tweede plaats. Stuub pakt de leiding in het kampioenschap over met nog 1 challenge te gaan.

Volgende challenge is op maandag 26 November 2012 in Luik.

Foto's van deze challenge.Grand Prix van Francorchamps
Team Shark pakt gedroomde overwinning

Francorchamps -

Team Shark heeft vandaag eindelijk de gedroomde wedstrijd van Francorchamps gewonnen. Telkens waren er pech momenten die Team Shark weer hielden van de overwinning. 2e werd The Blues Brothers en 3e Ralph & Eric.
Tja het was weer zover. De regen kwam met bakken uit de hemel en de Belgen sluiten gewoonweg de autoweg af. Team Shark was net om 17.30u aanwezig en de rest was helaas te laat. Maar het kartcentrum maakte er geen probleem van. Met uiteindelijk 9 teams aan de start begonnen we deze WET-race. Team Shark moest helaas als laatste beginnen. Stuub begon met zijn sessie die vrij goed verliep. Er waren weinig problemen en hij freewielde naar positie nummer 1. Na een behoorlijk aantal ronde (helaas hebben wij geen uitdraai) werd er door Team Shark een pitsstop gemaakt en Haemerke nam de kart over. Hij reed lekker over de baan. Hoe de tijden zich tot dan hielde was niet bekend (er staat immers geen tijdwaarneming langs de baan). Maar uiteindelijk zo rond kwart voor acht werd de race afgevlagd. De uitslag werd bij Eddy in Jalhay aan ons bekend gemaakt. Eerst op basis van de snelste tijd. Die was voor Team Shark met 1'11.241. Ruim 1 seconde sneller dan de nummer 2 "The Blues Brothers". Eindelijk de gedroomde overwinning op een mooi kartcircuit en zonder pech. Sjappoo. Uiteindelijk maakt de organisatie een dag later bekend dat zij nog een uitdraai van het circuit verwachten en toch graag het aantal ronden willen laten meetellen. Hier wachten wij helaas nog op. Maar zeker is dat Team Shark deze race heeft gewonnen.

Foto's van deze challenge

Volgende race is op zaterdag 20 oktober in België in Aarschot, een buggy race.

Grand Prix van Bilzen
Team Shark pakt de overwinning

Bilzen -

Team Shark heeft vandaag weer de overwinning gepakt door de Grand Prix van Bilzen op hun naam te schrijven. 2e werd Team Bougie en 3e De Waterboys.
Met om 20.00u de Grand Prix start, start Stuub als 3e op de grid. Na een paar ronden zit Stuub als een touwtje achter de leider. Na een paar ronden lukt het Stuub om erlangs te komen en gaat ervan door. Stuub was deze wedstrijd begonnen daar Haemerke iets later kwam. In ronde 17 neemt Haemerke de kart over en begint hij met zijn sessie. Haemerke rijdt op dat moment de snelste tijd van allemaal (0'41'305). Na 38 ronden wordt het stuur weer overgenomen door Stuub. Hij rijdt redelijke rondetijden weet met moeite er een 0'41'675 uit te persen. Team Bougie zit Team Shark behoorlijk in de nek te hijgen. In de 61st ronde wordt door Team Shark de laatste pitstop gemaakt en meteen de snelste van het hele veld (0'56'817). In de pitsstraat worden kostbare seconden gepakt. 1e pitsstop pakt Team Shark 5 seconde op Team Bougie, in de 2e verliest Team Shark 1,5 seconde en de laatste pitsstop pakt Team Shark 4,8 seconde. Uiteindelijk wint Team Shark de race, echter het extra punt voor de snelste tijd moeten zij aan Team Bougie overlaten. Haemerke reed een snelste tijd van 0'40'910 en Han een snelste tijd van 0'40'840.


Volgende race is op vrijdag 14 september in België in Francorchamps.

Grand Prix van Genk (100 miles race)
Team Shark valt uit

Genk -

Team Shark is hedenavond er niet ingeslaagd om het succes van vorig jaar een vervolg te geven. Helaas valt Team Shark door remproblemen uit.
Onder een prachtige blauwe lucht met een mooie stralende zon (en 30 graden) was vandaag de 2e challenge van de Limbo Challenge 2012. De 100 miles race op het circuit van Genk, vorig jaar onder dreigende buien, maar dit jaar stralend weer.
Om 18.30u werd door het kartcircuit de briefing gegeven en rond 19.00u begonnen wij aan een 20 minuten kwalificatie. De teamtacktiek was al voor de race bepaald. Stuub begint de wedstrijd, dus Haemerke ging als eerste voor een kwalificatie tijd te zetten. Uiteindelijk wist Team Shark wel als beste t.o.v. de andere teams (die deelnemen aan de Challenge) zich te kwalificeren. Voor Team Shark werd het plaats 12. De andere teams waren Team Underdog, die zich kwalificeerde op positie 16 en de BluesBrothers die zich kwalificeerde op positie 18. Al met al een redelijke kwalificatie voor deze teams. Totaal deden er 38 teams mee aan de 100 miles race.
Om 19.30u was het dan zover. Er werd met de Belgische vlag gezwaaid en wij gingen van start. Stuub moet helaas bij de start een tweetal coureurs voor laten gaan, verder ging het redelijk tot plots in de 9e ronde Stuub het gras op ging en helaas spinde. Hij was in een mooi gevecht met 5 andere teams. Helaas doordat de volgende groep karters niet ver erachter zaten en deze moest voor laten gaan zakte Team Shark terug naar positie 32. Dit was behoorlijk balen. Na 30 minuten ging de pits open om een stop te maken en de kart te laten controleren. Hiervan maakte Team Shark meteen gebruik. Daarna ging Stuub nog 1 ronde de baan op om vervolgens de volgende pitsstop te maken waarna Haemerke het stuur overnam. Team Shark was opgeklommen naar plaats 21. Meteen een paar ronden later zetten Haemerke de totdan snelste tijd van Team Shark neer met 1'13'686. Haemerke kwam daarna niet meer echt aan de goede ronden tijden daar er een leuk gevecht ontstond met kart 29. Het ging op en neer, dan haalde Haemerke kart 29 in en nog geen ronde later ging kart 29 Haemerke alweer voorbij. Na een klein uur waar Haemerke merkte dat kart 29 een pitsstop ging maken gaf hij aan de karter van kart 29 een duim. Deze karter reageerde positief ook met een duim. Beide hadden ze een leuk gevecht. Na wat meer dan een uur gereden te hebben werd de volgende pitsstop gemaakt. Deze ging vlekkeloos en Stuub nam de kart weer over. Dichtbij bij het naderen van ronde 60 ging Stuub langzamer rijden. Er bleek een probleem te zijn met de remmen en hij kwam de pits in. Na het verhaal te hebben uitgelegd aan de organisatie werd hem een nieuwe kart ter beschikking gesteld en in overleg met de organisatie werd er meteen een pitsstop gemaakt. Team Shark was opgeklommen tot positie 18. Er stond nog 38 minuten op de klok. Haemerke nam de kart over en begon lekkere snellere tijden te rijden. In 4 ronde tijd had hij de 1'13'686 reeds geknakt en de snelste tijd van Team Shark werd 1'12'622. Maar in de 66e ronden ging het ook voor Haemerke mis. Hij vloog met hoge snelheid uit de bocht het gras in. Een halve baan later gebeurde het weer en bleek ook Haemerke met de kart een remprobleem te hebben. Hij duikt de pits in, waar hij van de organisatie te horen kreeg dat er geen karts vrij waren en dat wij de race moesten staken. Jammer en Team Shark eindigd de race dan ook teleurstellend op plaats 37. De andere teams deden het redelijk, al kwamen wij niet aan de tijden van verleden jaar, tenminste Team Shark (1'12'245) en Blues Brothers (1'12'317). Team Underdog wist zich wel te verbeteren, zij wisten 0,4 seconde sneller te zijn dan in 2011.
Om 21.30u werd de finishvlag getoond. Team Underdog eindigd als beste met een 12e plaats. De BluesBrothers moeten zich genoegen nemen met plaats 17.
Ondanks het uitvallen hebben Stuub & Haemerke toch een leuke race gehad met mooie gevechten.

Klik hier voor de complete tijdlijsten tabel.

Volgende race is nog niet bekend.

Grand Prix van Eupen
Haemerke wint, Stuub 3e

Eupen -

Het nieuwe seizoen van de Limbo Challenge 2012 begint op een nieuw circuit, de kartbaan in Eupen. Een kartcircuit met behoorlijk wat variaties en een lengte van 1000m. Om 20.30u werd door de organisatie aangegeven wat we gingen doen. Karten natuurlijk, maar ook de grote cup wordt tentoongesteld. De aparte cup is voor de eind winnaar in de Limbo Challenge van dit jaar. Voor dat wij naar de briefing gingen van Eupener Karting werd er eerst de start volgorde bepaald. Iedere karter was een gentlemen door de dame op pole te zetten. Reesmiep, de dame in questie mocht van pole vertrekken. Stuub had positie 6 geloot en Haemerke had geen verrassende positie voor het starten, plek 14, dus laatste.

In overleg met het Eupener Karting werd er gekozen voor een Grand Prix start. Na de zesde bocht op een lang rechtstuk werden de karts opgesteld door de organisatie van het kartcentrum, waarna rond 20.55u de groene vlag werd getoond voor de eerste race van het nieuwe seizoen. Stuub had een redelijke start, Haemerke daarentegen had een goede start en had voor de bocht al 3 karters te pakken. Stuub was in gevecht met Da Bomba. Plots maakte Da Bomba een fout waardoor Stuub in de flank van de kart van Da Bomba knalde. Na de race bleek dat Stuub behoorlijk last had van zijn voet. Hopelijk doet een goede nachtrust wonderen. Het gebeurde allemaal voor de ogen van Haemerke die al opgeklommen was richting de top 6. Vanaf de 9e ronde bleef Haemerke onder de minuut rijden en zetten in de 20e ronde de snelste tijd op de klok. Met 58'695 was dit een halve seconde sneller dan de 2e snelste tijd van Da Bomba (59'262). Haemerke wint uiteindelijk deze 1e challenge met een gemiddelde tijd van 1'00'037 over 24 ronden. 2e werd Da Bomba (1'00'718 ook 24 ronden) en 3e werd Stuub (1'01'027 ook 24 ronden). Door hieronder op de link te klikken vindt u de complete tijdlijst.
Na afloop werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een lekker drankje.

Klik hier voor de complete tijdlijsten tabel.

Volgende race is op 24 mei 2012 waar we weer meedoen met de 100 Miles Races op de kartbaan in Genk.